PREIKESTOLHYTTA - vandrerhjem

På Preikestolhytta kan vi tilby 2- og 4-sengsrom og sovesal. Rommene har vask med varmt/kaldt vann. Dusj og toaletter finner du i korridorene. Det er også en koselig peisestue med nydelig utsikt over Refsvatnet. Innsjekking skjer i resepsjonen på hovedbygningen.

Som en kongsgård i eventyret ligger Prekestolhytten i sørhellingen på Vatne, omgitt av fjell og skogkledde åser og grasbakker og med Refsvatnets blinkende flate bare et steinkast neden for (Fra STFs spesialavis 1949)

Kontakt

Telefon
+47 51 74 20 74

E-post:
post@preikestolenfjellstue.no

Lite 2-sengsrom

Våre mindre 2-sengsrom på Preikestolhytta er et fint alternativ for den som ønsker en billigere overnatting på privatrom.  Prisen inkluderer frokost, håndklær, sengetøy og utvask.

Pris
1 voksen NOK 610
2 voksne NOK 820
DNT-medlem 15% rabatt
HI-medlem 10% rabatt

Større 2-sengsrom

Våre større 2-sengsrom på Preikestolhytta har flott utsikt mot vannet og litt bedre plass enn de mindre 2-sengsrommene. Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask.

Pris
1 voksen NOK 810
2 voksne NOK 1020
DNT-medlem 15% rabatt
HI-medlem 10% rabatt

4-sengsrom

Våre 4-sengsrom på Preikestolhytta er et godt alternativ for familier eller andre som ønsker enkel og billig overnatting. Prisen inkluderer frokost, sengetøy, håndklær og utvask.

Pris
4 voksne NOK 1560
2 voksne + 2 barn NOK 1240
DNT-medlem 15% rabatt
HI-medlem 10% rabatt

Vatnegården - Sovesal

Vatnegården er vårt eldste bygg og består av fire sovesalrom og et koselig lite gjestekjøkken. Det er  24 senger som blir leid ut hver for seg. Kvinner og menn kan havne på samme rom.

Pris Innhold
Per person NOK 380- med frokost NOK 280,- uten frokost
DNT-medlem 15% rabatt Innhold
HI-medlem 10% rabatt Innhold

Bestilling

+47 51742074

post@preikestolenfjellstue.no

Medlem?

Som medlem av Den Norske Turistforening (DNT) får du 15 % på overnatting hos oss. 

Hytte med historie!

Preikestolhytta ble bygget på fjellgarden Vatne
Rundt 1900 fant de første turistene veien opp til Preikestolen. De fleste måtte ha en overnatting for å kunne gjennomføre turen og i 1920 fikk Stavanger Turistforening (STF) innredet 3 rom for turister på den vegløse fjellgarden Vatne. Strømmen av turister økte gradvis og særlig om våren kunne Vatne og Torsnes være overfylt av folk som skulle til Preikestolen. Allerede i 1920-årene rapporteres det om over 100 overnattinger på Torsnes. I 1925 ble det opprettet turiststasjon også på gården Torsnes her inne ved Refsvatnet. Tidligere måtte fjellvandrerne overnatte på de vegløse fjellgardene her inne ved Refsvatnet, Vatne og Torsnes.

I 1949 bygde STF Preikestolhytta like ved gårdshuset på Vatne. Preikestolen var allerede da internasjonalt kjent og hytta ble bygget for at fotturistene lettere skulle kunne erobre den berømte fjellformasjonen. Byggingen av en så stor hytte langt inne i fjellet ble et stort løft for turistforeningen. All transport ble foretatt fra Lysefjorden. Det ble bygget kai på Refså ved Lysefjorden og motordrevet taubane fra fjorden og opp den bratte fjellsiden til Refsvatnet. Motorbåt fraktet folk og varer over vatnet. Tømmeret til hytta ble hogget fra egen skog og en sag ble oppført nede ved vatnet. Hytta ble reist der den gamle løa på Vatnegarden sto – og moderne fjøs ble bygget. Forhåpningene var store, Turistforeningen satset på turister kombinert med gardsdrift. Per i dag står både Preikestolhytta og Vatnegården fremdeles, og benyttes for overnatting.