Turtips fra oss på fjellstuen

Foto: Odd Inge Worsøe

Her kommer en liten snopete sak om de aller flotteste perlene av turer i området rundt fjellstuen! Velkommen til fjells! 

Turtips med utgangpunkt fra Preikestolen fjellstue

Preikestolen 

Turen til Preikestolen er en av landets mest gåtte fjellturer - over 270 000 mennesker tar turen ut på det svimlende fjellplatået hvert år. I vinterferien kan du ta turen i rolige omgivelser før den travle turistsesongen er her. 

Førevarsel og forhold på stien her

Moslifjell

Turistforeningens eget fjell! Gå langs en flott storsteinet sidemorene som viser at Lysefjordbreen i en periode lå her. Med utsikt mot stavangerhalvøya og ryfylkebassenget og der fjellbjørka etter hvert gir opp går du siste del i åpent og barskt høyfjellsterreng. 

Gryteknuten

En utrolig fin og lett tur som også passer bra for små turgåere! Gjennom skog og slakt oppover, på toppen får du en fantastisk utsikt i alle retninger. Beregn 2 - 2 1/2 t med barn tur/retur.

Rindatrollet og Vatnerindane rundt

Fantastisk tur i furuskogen opp på morenerygger, rundt vakre små tjern og blandt store kampesteiner som barna kan boltre seg i. For barnefamilier er turen til Rindatrollet, som er en del av vatnerindane rundt, en klassiker. Ved trollet får du også en fantastisk utsikt mot Stavanger.

Bakveien til Preikestolen fjellstue (Ulvaskogvatna og Hatten)

Dette er stien som ledet turgåerne til fjellstuen før bilveien ble bygget i 1961. Turen er og en del av Lysefjorden rundt løypen. Her kan du velge at ha fjellstuen som dagens turmål!  Ulvaskog og fjelltoppen Hatten, som er en del av denne turen, er også populære turmål som du kan gå til med utgangsunkt fra fjellstuen. Tømmerhytta ved Ulvaskog ble brukt av motstandsbevegelsen under andre verdenskrig og når en går i terrenget forstår en at det ikke var noen tilfeldighet at det var her motstandsfolk gjemte seg under krigen. Fjordutsikten fra den 406 meter høye toppen Hatten er også vel verd turen. 

Turtips dersom du kommer med bil

Reinaknuten

Reinaknuten byr i likhet med flere andre topper i kommunen, på utsiktsrike øyeblikk. Turstien er en gammel ferdsels- og driftevei til Årdal, og terrenget er varierende fra furu og bjørkeskog til nakent og lettgått fjellandskap. På godværsdager er Reinaknuten en utsiktsklassiker med utsikt ut over store deler av Ryfylke.

Heiahorn og Småsilhorn

Heiahorn (strands høyeste fjell) og Småsilhorn er to majestetiske fjellformasjoner som  er et «must» for frilufts interesserte fjellvandrere. Det er et fint turmål at ta begge toppene på en og samme tur! Turen går i variert terreng fra skog til nakent fjell og gir fantastisk utsikt fra toppene.  Mot Småsilhorn har siste stigning mot toppen noen luftige partier og det er til tider temmelig bratt. Men, følg stien så byr ikke dette på problemer. Husk å ta en titt på Strand kommunes egen "Kjerag-bolt".

Sokkanuten - Lysefjordmunningen i fugleperspektiv

En enkel og fin rundtur med utgangspunkt ved Lysefjorden hyttegrend. Her får du et helt nytt perspektiv på Lysefjordmunningen og Kolabygda. Hvis du kommer med ferjen fra Oanes kai er Sokkanuten et flott stop på veien!

VISSTE DU AT...

Padlesesongen starter 1.mai, da kan du leie utstyr hos oss! Les mer om utleie her 

Lyst å lære meg om padling? Bli med på minikurset Torsdagskveld på Refsvatnet hver torsdag fra 4.mai - 15.juni

Klikk her for å skrive tekst.

Zip- line  er åpen hver helg frem til 17.juni og alle dager i sommerferien! Les mer om åpningstider og priser her

Nå kan du leie vanncamp! 

En natt under åpen himmel. Våkne opp til stillheten og speilblankt vann. Start så dagen med en padletur og frokost på bålpanne. Helt magisk!

Les mer her


Vår basecamp gir deg som ungdom tidenes sommerferie! 

Sjekk ut Newtoncamp og Sommercamp og bli med på moroa!