Gratis NF Dagskurs skred- alpint (844)

Kurs

Dato
10. mars 2018 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
844
Dette arrangementet er over!

I forbindelse med NF Veilederkurs skred- alpint (skredinstruktørutdanning) på Haukeliseter Fjellstue arrangerer vi gratis dagskurs skred- alpint lørdag 10.mars kl. 9.00.-16.00.

Formålet med kurset er å gi deltakerne økt bevissthet rundt skredfare og hvordan forholde seg til skredfarlig terreng. Kurset gir deltakerne et innblikk i under hvilke forhold, hvor og hvordan det løsner skred. Hovedformålet med kurset vil knytte seg mot gjenkjenning av skredterreng, gjenkjenning av åpenbar skredfare og en introduksjon til ferdselsrutiner i skredterreng. Kurset gir videre en innføring i grunnleggende kameratredning med bruk av sender/mottaker. 

Målgruppen for dette kurset er brukere av vinterfjellet som allerede ferdes i skredterreng; primært off-piste kjørere i og i nærheten av skianlegg og toppturgåere. 

Det er begrensningene i hva man kan lære om ferdsel i skredterreng på én dag. Bevisstgjøring om skredfare er det sentrale på dette kurset; for å lære praktiske ferdigheter oppfordrer vi til å ta tredagers skredkurs.

Deltakerne på dagskurset vil bli undervist av deltakerne på veilederkurset som tar siste kurs for å bli godkjent som skredinstruktører. 

Oppmøte: Haukeliseter Fjellstue 10. mars kl. 09.00. 

Utstyr: randonèe eller telemarkski, spade, søkestang, skredsøker, matpakke 

Pris: Kurset er gratis. "No show fee" dersom du ikke møter og ikke har meldt deg av kr. 500,-

Dersom du ønsker kost og losji på Haukeliseter Fjellstue ta kotakt direkte med Hakeliseter: https://www.haukeliseter.no/

Gratis NF Dagskurs skred- alpint (844)

I forbindelse med NF Veilederkurs skred- alpint (skredinstruktørutdanning) på Haukeliseter Fjellstue arrangerer vi gratis dagskurs skred- alpint lørdag 10.mars kl. 9.00.-16.00. Formålet med kurset er å gi deltakerne økt bevissthet ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ole-Morten Hestetun