Teaterkveld for 60+ (708)

Arrangement

Dato
20. mars 2018 kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Arrangement, Medlemsmøte, Teater
Arrangører
STF 60+, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
708
Dette arrangementet er over!

Bli med til Rogaland teater og få en flott teateropplevelse. Denne gangen skal vi se: CHAPLIN: DIKTATOREN
Chaplins legendariske Hitler-parodi blir teaterstykke! For første gang settes stykket opp på en teaterscene i Norge, og urframføringen skjer på hovedscenen ved Rogaland Teater. 

Frammøte:
Medlemmer i Stavanger Turistforening 60+ ønskes velkommen til førprat med dramaturg Michael Evans kl 18.30 på Rogaland teater. Her blir det også servert kaffe og twist. Etterpå samles vi i foajeen for å se CHAPLIN: DIKTATOREN

Pris:
Billetter kr 395,- Inkludert i prisen er førprat med dramaturg Michael Evans, kaffe og twist. (Ordinært kr 540,- alt inkludert).

Last ned fullstendig program

Om stykket: 
Diktatoren er historien om tiden mellom to verdenskriger. Et intermesso hvor galskapen slet seg løs, friheten gikk på nesen og menneskeheten fikk seg noen spark bak. Adenoid Hynkel er Tomanias maktglade og brølende diktator. Men han har en dobbeltgjenger: en forfulgt, liten jødisk barberer med hukommelsestap. Mens diktatoren drømmer om verdensherredømme og planlegger å invadere nabolandet Osterlich, drømmer barberen om en verden i fred.

Diktatoren er hylende morsom, men også skremmende relevant i en tid hvor det anes autoritære trekk i både unge og gamle demokratier. Heldigvis er Diktatoren også stadig relevant fordi Chaplins komiske geni fremstår strålende intakt. Chaplin utfører en utrolig balansekunst i Diktatoren. Det er parodien som politisk striptease, men også den gripende fortelling om de små mennesker som kommer i klemme når brutaliteten hersker.

Manuset er ført i pennen av Line Hofoss Holm og Morten Joachim, sistnevnte er også regissør, og kommer til å omhandle både selve filmen Diktatoren og en biografisk vinkling av Chaplin. Skuespiller Lars Funderud Johannessen er mannen som levendegjør både Chaplin selv og hans to rollefigurer fra filmen Diktatoren. 

 

Teaterkveld for 60+ (708)

Bli med til Rogaland teater og få en flott teateropplevelse. Denne gangen skal vi se: CHAPLIN: DIKTATOREN Chaplins legendariske Hitler-parodi blir teaterstykke! For første gang settes stykket opp på en ...

Kontaktinformasjon:

  • Torgunn Skrudland
  • Tlf. 51 84 02 13 / 950 41 315
  • E-post: torgunn@stf.no