Skredkurs med alpint utstyr (Fullbooket)

Kurs

Fra dato
16. mars 2018 kl. 20:00
Til dato
18. mars 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Skred
Arrangører
Haukeliseter fjellstue, Stavanger Turistforening
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
2006
Dette arrangementet er over!

Fjellene rundt Haukeliseter har de beste forutsetningene for skredkurs, midt på høyfjellet med en vill og vakker natur. Med bakgrunn i skikjøring utenfor løypene og mange skiglade turister er det ønskelig fra vår side å sette fokus på dette viktige temaet. Vi ønsker at våre gjester skal være så godt skikket som mulig når man ferdes ute i terrenget.

Denne helgen er egnet for de som liker frikjøring på ski. Kurset vil være aktuelt for alle som liker flotte nedkjøringer og fine renner. Når man vil kjøre i åpent terreng på ski er det svært viktig med kunnskap om skred, snø og veivalg. Helgen vil gi deg gode basiskunnskaper for en bratt skitur.

Hovedfokus for kurset vil være veivalg/kjøremønster, risikovurdering, adferd og kameratredning. Det vil også bli lagt opp til noe teori på fredag og evalueringer underveis.

Dette skredkurset vil være med på å utvikle dine kunnskaper om det å ferdes trygt i høyfjellet, og vil gjøre deg godt rustet til å ta kloke valg når du er på tur, samt forberede deg på hva du gjør om uhellet er ute.

Kurset anbefales på det sterkeste. Skredkurset kombinert med masse frisk luft, mye god lærdom, badstue, stamp og deilig mat håper vi blir en fornøyelig og lærerik opplevelse for deltakerne!

Kursleder/veileder:

Rolf Bergstrøm.

Rolf har bakgrunn fra Noregs Høgfjellsskole og ble profesjonell veileder i 1982. I tillegg har han sammen med Ørjan Jensen hovedansvaret for sommer- og vinterkursene i høyfjellet for Forsvarets krigsskole.

Utover dette er Rolf hundefører i Norske Redningshunder, samt at han i flere år har undervist i skredlære og egensikkerhet under Norske Redningshunders hovedkurs. 

Priseksempel:

Per person ved delt dobbeltrom (fjellrom):

DNT-medlemmer: 4.315,- p.r. pers

Ikke-medlemmer: 4.735,- p.r. pers

Dette inkluderes i prisen ved overnatting på Fjellrom:

Kurset, overnatting to netter, fullpensjon med frokost, nistepakker og treretters middag lørdag. Villmarkspa på lørdag. Drikke er ikke inkludert.

Per person ved delt Stabbursrom/Sovesal:

DNT-medlemmer: 3.425,- p.r. pers

Ikke-medlemmer: 3.775,- p.r. pers

Dette inkluderes i prisen ved overnatting på Stabbursrom/Sovesal:

Kurset, overnatting to netter og treretters middag lørdag. Villmarkspa på lørdag. Drikke er ikke inkludert.

For andre overnattingsalternativer, kontakt Haukeliseter Fjellstue.

Øvrig informasjon:

Ta med turklær, ski, spade, søkestang, skredsøker, sekk og hjelm. Husk badetøy til vårt villmarksspa. Vi starter fredag klokken 20.00 med litt teori og presentasjon.

Vi forbeholder oss retten til å avlyse dersom det blir for få deltagere.

Påmelding gjøres direkte til Haukeliseter fjellstue på tlf. 3506 2777 eller info@haukeliseter.no.

Skredkurs med alpint utstyr (Fullbooket)

Fjellene rundt Haukeliseter har de beste forutsetningene for skredkurs, midt på høyfjellet med en vill og vakker natur. Med bakgrunn i skikjøring utenfor løypene og mange skiglade turister er det ...

Kontaktinformasjon: